Kandidati për kryetar të komunës së Strugës Mendi Asani,përmes një konferenc  për  shtyp,ka deklaruar dorëheqjen e tij nga gara për postin e numrit një të komunës që do të yhvillohen më datë 15 tetor.Ai foli në emrin e Partis Demokratike Shqiptare,rreth situas politike që po zhvillohet në Strugë,se shqiptarët rrezikojnë dhe Strugën mund ta fitoj një kryetar jo shqiptar.Asani,gjithashtu foli edhe për qëndrimin që do të mbaj PDSH në këto zgjedhje, do të jenë të fokusuar vetëm tek lista zgjedhore për  këshillin komunal,ndërsa la të kuptohet që votuesit e këtij subjekti  do të jenë të lirë për të votuar një nga tre kandidatët shqipëtar.