Ngrënia me babëzi’ e bakllavasë apo zgjatja e lugës drejt hallvës a kadaifit të tjetrit, mund të bëjnë obez dhe diabetik, por kurrsesi turk.

Nëse plus bakllavasë, hallvës, kadaifit me bajame në mes, ndejtja disa orë në kafene dhe qëndrimi këmbëkryq mbi shilte të kënaqin sa s’thuhet, nga kriza e identitetit kombëtar dhe rracor s’ke pse vuan më, mos kij asnjë dyshim se je një oriental i pakurueshëm, prejardhjen aziatike e ke të sigurtë, pisanjosin vrasës Haxhi Qamili e ke kushuri të parë, turk je.

Ndonjë krizë përkatësie identitare vetëm pse preferon të veshësh shallvare dhe poture, është e pavend, s’ka të bëjnë me të qënët Alhamdulillah. Këto veshje hera-herës janë të modës edhe në Perëndim.

Po të shqyhesh së qeshuri me meseletë e Nastradin Hoxhës simotrat e batutave të pështira të filmave të kurvit, është shenjë e sigurtë se turk denbabaden je, shqiptar kurrsesi.

Është më se e natyrshme të ecësh rrugës duke kqyrur femrat. Sisët, kërthizat, harqet, format, vithet, nazet, lëvizjet e tyre, Allahu i ka bërë për tu parë. Po të vajti mendja se ato mrekullura duhen mbuluar, përveçse turk, je dhe shtazë.

Nëse preferon të blesh, jo në dyqan por mbi tezgë pasi të kesh bërë pazar me shitësin, harroje se mund të jesh gjë tjetër përveçse turk.

Nëse edhe 1 herë të vetme të ka vajtur ndërment ta rrahësh a ta vrasësh me thikë në gjoks apo sëpatë në gjumë gruan tënde, turk e mongol jo e jo, e as njeri. Je një gjallesë kanibale që nuk e përmban asnjë studim, asnjë enciklopedi faune në krejt Universin.

Po qe se je nga ata që pushtimi turk të duket çlirim, ndalimi i Gjuhës Shqipe progres, përvetësimi i Besimit fetar të pushtuesit Fat, në këtë kombinim fatkeq je derr, kafshë, hajvan, injorant, budalla noterik.

Edhe mund ta shesësh votën nëse je fukara ose aq ment ke. Por po e shoqërove atë shitje me mbjellje hashashi, për rrënjët turke mos kij më asnjë dyshim, turk ke qënë, turk do jesh.

Shitja e motrës dhe kushurirës prostitutë në Itali me çmimin e një lope si në pazar bagëtish, flet vetë, s’ka nevojë për koment, turk apo shqiptar, ferrin e ke siguruar.

Ta duash kafenë të bluar me mulli kafeje nga ata prej bronxi që rrrotullohen me dorezë, vetëm kaq nuk mjafton. Shtoji përfytyrimit të mullirit me dorezë një gëzhojë të verdhë topi 37 milimetra nga ato që kur isha ushtar i bëja në torno mulli kafeje. Nëse ky asocim përfytyrimesh ndodh, je një luftënxitës që nuk e ke shokun, je turk safi’.

Haremi është i ëmbël. I raftë pika kujt nuk e ka qef. Por nëse ëndërron harem pa qënë Sulltan, je turk.