Partitë, edhe sot me tubime dhe takime me qytetarët në disavendbanime, i prezantojnë programet zgjedhore për zgjedhjet lokale më 15-të tetor të këtij viti.
Kandidati për kryetar komune nga Aleanca për Shqiptarët,Ziadin Sela,
sot takohet me banorë e fshatrave Koroshishtë, Dollogozhë,, Zhepin dhe Dobovjan ,duke iu shperndare oferten peër 4 vitet e ardhshme, ndërsa ditën e përmbyll me takimin në Kalishtë.
Ndërsa ,Bashkimi Demokratik për Integrim dhe kandidati i saj për kreun e komunës së Strugës,Ramiz Merko,do takohet me banorët e fshatit Llabunisht,për te shpalosur platformen politike.
Raundi i dytë i zgjedhjeve është caktuar dy javë më vonë, më 29 tetor. Fushata zgjedhore për raundin e dytë përfundon më 27 tetor në orën 24.