Një prej gazetarëve maqedonas të pranishëm në konferencën e përbashkët të presidentit Ilir Meta dhe homologut George Ivanov, ka provokuar presidentin shqiptar me pyetjen për njohjen e minoritetit bullgar në Shqipëri.
“Ju thatë se krenoheni me minoritetin maqedonas në Shqipëri, por a mund të na thoni sa bullgarë ka në Shqipëri dhe cili ishte shantazhi që Bullgaria i bëri Shqipërisë për të përfshirë minoritetin bullgar në ligjin për minoritetet?”,- ishte pyetja që gazetari maqedonas i drejtoi Metës.
Presidenti Meta ritheksoi se legjislacioni ishte në përputhje me standardet evropiane dhe u shpreh se në Shqipëri nuk inkurajohen zhvillime që nuk i korrespondojnë realitetit të përfaqësimit etnik, duke iu referuar në këtë mënyrë frikës së maqedonasve se njohja e minoritetit bullgar do të ndikojë negativisht në përfaqësimin e tyre.