Shkruan: Luan Kryeziu

Serbet gjithnjë e gjuajnë gurin dhe e fshehin dorën. Rade Serbetdzia edhe pse ka ndryshuar vendbanimin paska mbete serb në mentalitet.

Tani mua me arsyeton edhe më shumë kundërshtimin tim që ai nuk duhet të interpretoj në filmat shqiptar edhe pse kishte arsyetimin e bukur. Kjo gjithashtu vërteton dyshimin tim qe ai nuk vie këtu me një qëllim të mirë. Është krejt normale që ai ndjehet keq nga kundërshtimi im dhe duhet ta kundërshtoj gjithsesi deklaratën time, por nuk e kuptoj si mundet një artist i një ,,niveli te tillë” ta quaj Adem Jasharin dhe familjen e tij terrorist.

Do ta porosisja Rade Serbedzien të behet njeri së pari sepse paska mbetë Serb. Rade unë nuk jam i ri ne profesion sepse vetëm me një film kam 39 çmime të fituara. Kam pjesëmarrje në tri festivale të kategorisë së parë që ti nuk i ke edhe pse me moshë je më i madh. E vërteta nuk rrëfehet duke ofendu dhe duke mashtru opinionin.

E kuptoj arsyen nacionaliste serbe por nuk kuptoj pse tani një artist duke fshehur të vërtetën kërkon të thuhet një e vërtetë tjetër. E siguroj që me deklaratën e tij, kur e quan veten artist dhe i quan terrorist një familje të tërë të masakruar në shtëpitë e tyre nga një pushtet kriminel të cilin e luftoi bota përmes NATO-s, ka treguar që ndoshta ndonjë njeri mund të bëhet i famshëm dhe të luaj në filma, por nuk është dhe kurrë nuk do të bëhet artist.

Duhet ta kuptosh dhe ta pranosh që bota është e madhe dhe kurrë nuk kemi pasur nevojë për ndihmën tuaj as nuk do të kemi. Sot pas 17 vjet shtet ne artistet dhe sportistët e Kosovës kemi suksese më shumë se ju serbët në arenën ndërkombëtare. Prandaj pretendimi yt që unë kam nevojë për promovim nga ti nuk qëndron aspak, përkundrazi nuk më ndihmon por më bënë dëm.