Sllovakia mund të largohet nga NATO-ja në dhjetë vitet e ardhshme që do të pasojnë, tha ish-kryeministri Jan Charnochursky.
“Qëndrimi në aleancën e NATO-s në asnjë mënyrë nuk e bën vendin tonë të sigurt. Anëtarësimi në NATO tërheq Bratislavën në krijimin artificial të konfliktit me Rusinë. Prandaj, është shumë e mundur që në 10 vitet e ardhshme Sllovakia të largohet nga NATO- “tha Charnochursky në një intervistë për gazetën “Izvestia”.
Siç theksoi ai Aleanca u tregua e paaftë për të kundërshtuar kërcënimet moderne me të cilat ballafaqohen anëtarët evropianë të NATO-s, si terrorizmi ndërkombëtar dhe vala e emigrantëve.
Sipas qarqeve diplomatike në NATO, Sllovakia mund të jetë shteti i parë që i cili në mënyre të heshtur do të lidhë raporte diplomatike dhe ushtarake me Rusinë.
Kjo do të thotë se Rusia me këtë veprim do të arrijë të hyjnë në zemër të NATO-s, nën mbulimin e ndërtimit të marrëdhënieve të mira me shtetin sllovak.