Author: Klik

Kush është gjinekeologu nga Shkupi që ua heq shaminë grave që punojnë aty

Bashkim Ismaili, drejtor i spitalit të gjinekologjisë në Çair vazhdon me avazin e vjetër duke shfaqur haptazi urrejtjen për muslimanët dhe femrat me shami. Ai edhe sot ka vazhduar të sulmojë gratë dhe vajzat që punojnë aty, duke i ofenduar në mënyra të ndryshme deri në heqjen e plotë të shamisë nëse duan të punojnë aty. Ai edhe më parë shumë grave të tjera që janë qytetare të Çairit i ka ndalur të futen me shami në spital, duke treguar se ai urren të shoh gra me shami. Qytetarët e Çairit shprehen me plotë me mllef se kjo çfarë...

Read More

Sela godet Zaevin dhe Aliun.Po mundoheni të mbuloni diellin me shoshë

Lideri i Aleancës për shqiptarët, Ziadin Sela ka goditur kryeministrin Zoran Zaevi në lidhje me vendimin e Ministrisë së Arsimit për marrjen e kompetencave të kryetarit të Komunës së Gostivarit, Arben Taravari, për emërimin dhe shkarkimin e drejtorëve të shkollave të mesme dhe shkollave fillore. “E vërteta e raportit të Transparency Interenational ku Maqedonia radhitet e 107 ne botë për nga indeksi i korrupsionit, financimi i fushatës elektorale të BDI-së me fonde publike nga ndërrmarje publike të udhëhequra nga kuadro të po kësaj partie nuk mund të mbulohet me marrjen e kompetencave në arsim të Komunës së Gostivarit. Njëherit...

Read More

Rashidi akuzon: LSDM-BDI po përdor modelin e VMRO-së në Komunën e Gostivarit

Ministria e Arsimit dhe Shkencës ia ka marrë për nëntë muaj kompetencat kryetarit të Komunës së Gostivarit Arben Taravari, për emërimin e drejtorëve të shkollave fillore dhe te mesme. Në vendimin e Ministrisë së Arsimit thuhet se këtë vendim e kanë marrë për shkak se gjatë shkarkimit dhe emërimit të drejtorëve Komuna nuk ka respektuar nenet 132, 133, 134, 135, 136 të Ligjit për Arsim fillor dhe nenet 93, 93b dhe 93V të Ligjit për arsim të Mesëm. Siç thonë në arsyetimin e tyre nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, kryetari i Komunës nuk ka respektuar as afat 15...

Read More

Ditë me acar presin Ballkanin dhe Evropën nga e hëna, meteorologët vënë alarmin: Dukuri e rrallë

Motit të ngrohtë të këtyre ditëve i vjen fundi të shtunën e të dielën pasi një valë “e acartë” do të godasë pjesën më të madhe të Europës. Një masë e ajrit shumë të ftohtë do të zhvendoset nga Siberia drejt Rusisë duke u zgjeruar përtej Uraleve gjatë fundjavës. Ndërsa, të hënën dhe në vijim, vala e acartë shtrin ndikimin në pjesën më të madhe të kontinentit europian duke zbritur në deri në Italinë qendrore dhe gjithë gadishullin ballkanik. Me një vlerësim paraprak, pritet të jetë ngjarje e jashtëzakonshme atmosferike për shumë zona të Europës jo vetëm për faktin...

Read More