Month: September 2018

Sela:Shkak për dështimin e referendumit është qeveria

Lideri i Aleancës për Shqiptarët Ziadin Sela, në konferencë për shtyp pas përfundimit të referendumit tha se shkaktarë për referendumin për marrëveshjen me Greqinë është qeveria. Ai u shpreh i kënaqur që numri i shqiptarëve që kanë votuar në referendum është i njëjtë me numrin e shqiptarëve në ciklet zgjedhore më të hershme. “Ne si Aleancë për Shqiptarët që shqiptarët i janë përgjigjur pozitivisht anëtarësimit për NATO dhe BE. Është përafërsisht numër i barabart i shqiptarëve që votojnë në ciklet tjera zgjedhore. Bazuar në faktin që nuk u arrit censusi, nuk jemi të habitur, pasi kemi qenë të vetmit...

Read More

Bisede telefonike Zaev-Cipras: Procesi vazhdon në Kuvend

Kryeministri Zoran Zaev mësohet se ka zhvilluar një bisede telefonike me homologun e tij grek, Aleksis Cipras. Siç njoftojnë mediat greke, Cipras ka inkurajuar kryeministrin Zaev për te vazhduar procesin me tej. Nga Zaev, shtojne mediat greke, Ciprasi ka marrë garancinë se procesi do vazhdoje në Kuvend dhe se Marreveshja e Prespes nuk do rrezikohet...

Read More

MPJ e Greqisë: Greqia respekton vendimet e qytetarëve të vendit fqinj

“Një pjesë e madhe e shoqërisë e përkrahi marrëveshjen, pjesa tjetër e sheh me skepticizëm, por Greqia e respekton zgjidhjen e qytetarëve të vendit fqinj”, kumtojnë nga Ministria e Punëve të Jashtme të Greqisë për rezultatet e referendumit, të cilat i komentojnë si kontradiktore. Në kumtesën e MPJ-së, publikuar diçka më shumë se një orë e gjysmë pas mbarimit të votimit thonë se “Greqia nga afër, por me një distancë të adekuate, i ndjekin ndodhitë”, ndërsa gjithashtu “mbetet e obliguar ndaj marrëveshjes së Prespës. “Rezultati i referendumit në ish Republikën Jugosllave Republika e Maqedonisë, konsultativ, ndërsa nuk është pjesë...

Read More

Referendumi, 91.03 për qind e votuesve votuan ‘pro’

Sipas të dhënave të para që i publikoi Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) në faqen e internetit nga 20 për qind të përpunuara nga vendvotimet, “pro” në pyetjen e referendumit janë deklaruar 91,03 për qind, ndërsa “kundër” ishin 6.03 për qind. Qytetarët e Maqedonisë në referendumin e sotëm u deklaruan për pyetjen “Nëse jeni për anëtarësimin në BE dhe NATO me pranimin e Marrëveshjes midis Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Greqisë”. Sipas të dhënave të fundit të publikuara nga KSHZ-ja, jehona e referendumit deri në orën 18:30 ishte 34,09 për...

Read More

Mickoski: Populli tregoi sot se Marrëveshja me Greqinë nuk kalon

“Kemi referendum të pasuksesshëm. Politika e Zaevit, pësoi debakël. Numri i qytetarëve, që apstenuan, ose votuan kundër është drastikisht më i madh se ia tyre që kanë votuar për. Është fakt se marrëveshja nuk mori dritë e gjelbërt, por stop. Populli tregoi vetëdije patriotike. Qytetarët ata që votuan kundër, edhe ata që nuk votuan, e dërguan mesazhin se kjo është Maqedonia”, ka thënë Mickoski. Ai tha se VMRO-DPMNE mbetet me popullin dhe se do të arrijnë fitore. “Do të ju fitojmë se kjo sot, është humbje jo vetëm për marrëveshjen me Greqinë por edhe krimet e Qeverisë, tenderët e...

Read More