Month: February 2018

Vdekja e mjekes nga Kërçova, prokuroria merr lëndën

Prokuroria Themelore në Shkup ka marrë lëndën lidhur me vdekjen e lehonës nga Kërçova në spitalin privat “Sante Plus”. Prokurori i përgjithshëm kompetent nga Prokuroria themelore e Shkupit ka sjellë urdhër për mbledhjen e të dhënave dhe dokumenteve të nevojshme. Pas shqyrtimit dhe analizimit të materialit dhe pas marrjes së protokollit nga Instituti i mjekësisë ligjore, kriminalistikës dhe mjekësisë deontologjike, do të ndërmerret një...

Read More

I burgosuri shqiptarë me burg të përjetshëm letër publike ministrit të Drejtësisë, Bilent Saliji

Burhanedin Nuhiju nga fshati Poroj i Tetovës është një nga të dënuarit shqiptarë me burgim të përjetshëm pas konflikit të vitit 2001. Burhanedini dhe dosja e tij që e çoi në burg e ngarkon ate si autor të vrasjes së një të riu maqedonas, menjëherë pas përfundimit të luftës në lagjen Drenovec të Tetovës. Por gjithë dëshmitarët dhe dëshmitë e dorëzuara atëkohë para gjykatës vërtetuan pafajësinë e Burhanedinit, por trupi gjykues për të mbyllur shpejt lëndën, e dënoi ate me burgim të përjetshëm, informon INA. Ky rast me ankesa ka ngecur në instancat gjyqësore për të mos u mbyllur...

Read More