Month: February 2018

Ja edhe sa ditë do të kemi reshje të borës, flasin meteorologët

Reshjet e borës që kanë kapluar Maqedoninë nuk do të ndalojnë as në ditët në vazhdim. Përpos reshjeve të borës, meteorologët parashikojnë edhe ulje të temperaturave, madje deri në minus 15 gradë Celsius. Si pasojë e reshjeve të borës, është vështirësuar qarkullimi nëpër rrugët e Maqedonisë. Komunikacioni po zhvillohet në kushte të lagështa, me mbetje të dëborës, me ndalime dhe kufizime për automjetet e rënda të transportit në qafat malore dhe në një pjesë të rrugëve. Për shkak të paraqitjes së mjegullës, shikimi është zvogëluar nga 15 deri në 20 metra në Kodrën e Diellit. “Duhet të përmendim se...

Read More

Dy raste të reja të përdhunimit të të miturave në strehimoren “25 maji”

Vazhdojnë skandalet në strehimoren “25 maji”, ku pas rastit me përdhunimin e 13 vjeçares, R.I, e cila ngeli shtatëzënë për shkak të keqtrajtimit seksual, Qendra evropiane për të drejtat e romëve denoncoi edhe dy raste të reja të ngjajshme. Kjo qendër ka marrë dëshmi nga dy motra rome 13 dhe 16 vjeçare për keqtrajtime seksuale ndaj tyre. Qendra evropiane për të drejtat e romëve “Domethënë V.A (16 vjeçare) dhe L.A (13) shpesh herë janë zhdukur nga shtëpia dhe ikjet e tyre nuk janë paraqitur në polici ose tek prindërit. Sipas deklaratave të tyre, një burrë më i vjetër i...

Read More

Vdekja e lehonës, heshtje për përmbajtjen e raportit

Ministria e Shëndetësisë as sot nuk publikoi raportin zyrtar të Institutit të Mjekësisë Ligjore si dhe të Komisionit të formuar lidhur me rastin e lehonës 31 vjeçare nga Kërçova, e cila ndërroi jetë gjatë lindjes në Spitalin privat “Sante Plus”. Raporti i këtyre dy organeve për shqyrtimin e këtij rasti është gati prej një javësh dhe të njëjtin e posedon ministria e Shëndetësisë, por për shkaqe të panjohura i njëjti nuk publikohet për opinionin. Jozyrtarisht flitet se raporti mjeko-ligjor ka treguar se vdekja e 31vjeçares ka ardhur si pasojë e vendosjes së anestezionit në organ të gabuar. Nga dikasteri...

Read More

ASH:Skandaloze/ Drejtoria e Ramiz Merkos nuk e njeh ditën “Ditën e Mësuesit”

Ne një njoftim lëshuar drejt adminitratës, profesorëve e nxënësve, drejtoria e Sh.M.K “Niko Nestor” organizon udhëtim me rastin e, siç thuhet aty “Ditës së Alfabetit”. Aty ka shumë profesorë të nderuar, por me ç’duket drejtoria nuk u konsultoka me ta. “Dita e Alfabetit” është me 22 Nëntor. Më 7 mars është përvjetori i hapjes së parë shkollës shqipe ose siç jemi mësuar ta quajmë “Dita e Mësuesit”. U lodhët duke nxjerrë profesorë nga puna. Filloni me drejtorat...

Read More