Month: January 2018

Kasami paralajmëron hyrjen e Lëvizjes BESA në Qeveri

Kryetari i kontestuar i “Besës” Bilall Kasami në një intervistë për “Prizma” ka dhënë përgjigje në më shumë pyetje në lidhje me përplasjet e mëdha brenda këtij subjekti. Kasami ka akuzuar persona të caktuar nga OJQ të cilët kanë finansuar partinë dhe të cilët kanë kërkuar dorëheqjen e tij kur ky ka refuzuar të veprojë sipas diktatit të tyre. “Nuk bëhet fjalë për biznesmenë klasik. Këto janë njerëz nga sektori civil që kanë burime finansiare të cilat i shfrytëzojnë për finansimin e partive. Komunikimi me këta njerëz nuk ishte problem derisa konsultimet me ata nuk u bënë diktat. Pasi...

Read More

SONDAZH/ Grekët kundër termit “Maqedoni”,nuk pajtohen

“Jo” për emrin e përbërë me termin e përfshirë Maqedoni, thonë mbi gjysma e grekëve, respektivisht 59 për qind, tregon hulumtimi i ri i mendimit publik në Greqi. Në anketën e zbatuar nga agjencia Pulse për televizionin Action 24, për 72 për qind të të anketuarve është i rëndësishëm kontesti për emrin, ndërsa 65 për qind vlerësojnë se janë pozitive protestat për “Maqedoninë”. Besim më të madh grekët e anketuar kanë te kryetari i Demokracisë së Re, Kirjakos Micotakis, sesa te kryeministri aktual Aleksis Cipras, që të udhëheq dhe në mënyrën më të mirë për Greqinë, ta zgjidh çështjen...

Read More

VIDEO/ Ja kush janë dhjetë fëmijët e rritur nga kafshët e egra

Keni qenë ndonjëherë në një restorant ose thjesht jashtë duke ecur dhe ju ka penguar zhurma e disa fëmijëve? Vërtetë, fëmijët mund të bëjnë skena të ‘egra’, sidoqoftë, çfarë ka nëse fëmijët vërtetë janë të egër? Fjala është për këta fëmijë të cilët janë rritur nga kafshët. Shikoni më poshtë videon dhe mësoni detaje për secilin prej tyre....

Read More

Çorapet e kuqe që nuk e bënë dot kryeministër

Nga Armand Shkullaku Duhet të jetë një dramë e vërtetë për një lider, që pas shumë vitesh në qeverisje, të mos ketë lënë asnjë gjurmë të qënësishme apo një bilanc për t’u ndjerë sadopak i vlefshëm. Eshtë dramë politike, por edhe njërëzore, që përmblidhet në atë thënien popullore, e cila me fjalë të thjeshta nxjerr zhveshur kotësinë e një ekzistence: “ku ishe, hiç gjëkundi. Çfarë bëre, hiç asgjë”. Ndryshe nga individët e zakonshëm, që bilancin e ekzistencës së tyre e bëjnë me vitet e jetuara, për politikanët ai lidhet kryesisht me periudhën që u kanë besuar për të drejtuar...

Read More