Month: December 2017

2017-ta me më shumë martesa dhe divorce

Viti 2017 shënon rritje të numrit të martesave. Në tre muajt e parë të vitit 2017 janë shënuar 10,683 martesa ose 4% më shumë në raport me vitin 2016. Ndërkaq, numri i divorceve në vitin 2017 shënon rritje krahasuar me vitin paraprak. Janë 1354 divorce ose 1,7% më shumë se në vitin 2016. Regjistrimet e fundit të cilat i posedon Enti shtetëror për statistika janë për vitin 2016, ndërsa për vitin 2017 evidencat rezultojnë vetëm për tre muajt e parë. “Të dhënat e fundit të Entit shtetëror për statistika të cilat janë në lidhje me martesat dhe me divorcet...

Read More

Komuna e Strugës uron vitin e ri 2018

Te nderuar qytetare! Po mbyllim nje vit me shume ndyrshime ngarkesa dhe angazhime, me lloj lloj rrethanash te parashikueshme dhe te pa parashikueshme. Dhe po hyme ne nje vit me objektiva te reja. Duke patur parasysh potencialet njerezore jemi thellesisht te bindur qe viti 2018 do te na siell ndryshime ne Komunen tone si ne aspekt te mirqenjes ashtu dhe ne traspatence dhe vende pune me njerez adekuat dhe profesionist. Komuna e struges ju uron gezuar vitin e ri 2018 Struga ne vitin 2018 do rilind dhe shpresojme qe ky vit do te mbahet mend nga qytetaret e Struges...

Read More

VDEKJET QË TRONDITËN PUBLIKUN SHQIPTAR, KËTA JANË 15 PERSONALITETET QË U NDANË NGA JETA NË VITIN 2017

2017-ta do të mbahet mend për shumëçka, pati momente të gëzueshme dhe pozitive, por edhe tragjike dhe hidhura. Në këtë vit u ndanë nga jeta disa personalitete shumë të njohura të jetës publike shqiptare. Mes personazheve më të njohura që ndërruan jetë këtë vit, janë Dritëro Agolli, Françesk Radi, Dritan Prifti dhe Agim Sallaku. Redaksia e newsbomb.al ka bërë një rendtije të 12 personaliteteve të shquara në fusha të ndryshme që 2017-ta i mori me vete dhe që do të mbahen mend gjatë për kontributin e tyre. 1. Anita Take – Këngëtarja e njohur u nda nga jeta në...

Read More

SELA: VITI QË PO E LËMË PAS, ISHTE VITI I SFIDAVE TË MËDHA, I NDRYSHIMEVE, I SHPRESAVE DHE I ZHGËNJIMEVE

Përmes një urimi dërguar miqëve dhe simpatizantëve të tij, kreu i ASH-së Ziadin Sela përmes disa fjalëve është munduar të përshkruajë gjithë rrjedhën e vitit që po lëmë pas 2017. “Aleanca për Shqiptarët,edhe pse me një jetë jo të gjatë politike,i pati të theksuara sukseset që ishin të prekshme për shqiptarët ,sidomos gjatë qëndrimit të shkurtër në Koalicionin qeveritar. Aleanca për Shqiptarët ishte nismëtare e Tryezës së përbashkët të liderëve të partive politike shqiptare, dhe vendimtare për një sërë suksesesh siç është formimi i Qeverisë së re reformuese zgjedhja e kryeparlamentarit shqiptar, Ligji për përdorimin e gjuhëve, ku në...

Read More

“Unë nuk shkruej urime, as për Krishtlindje as për Bajram, as për ditëlindje…”

Migjeni Shok i dashtun, unë përgjithësisht nuk shkruej urime, as për Krishtlindje as për Bajram, as për ditëlindje as për ndoj feste tjetër. Nuk shkruej, pse urimet qe n’ato dite tan bota ban, nuk dij a plotësohen një për qind se pothuej të gjitha dalin nga hipokrizia. Bota ketë e din, por njësoj vazhdon të shkruejë urime. As për Motmotin e Ri deri tash nuk i urova askujt asgja. Por kësaj here due te hyj ne rradhën e njerëzve korrekte dhe t’u uroj shokve te mi Motmotin e Ri 1937. Së pari, t’uroj, shok i dashtun gjumin e ambël,...

Read More